• tour Arnhem segway

Blog

Slag om Arnhem: 70ste herdenking!

Tuesday 16 September 2014 13:47

12 september 2014: Veel Britten bezoeken Arnhem en Oosterbeek dit jaar. Zij zijn onder de indruk van hoe dit thema hier nog 'leeft' en ook van de omgeving. Dit jaar had ik, naast Britten en Polen, ook een gast uit Rusland. Hij had vooral interesse in de plaatsen van actie. Zo maakte de boom met de gegrifte letters 'ISR Airb. div. Sept. 44'  een grote indruk op hem. 

Prive tour door Nederland met Chinees Filippijnse familie

Saturday 2 August 2014 00:29

Een mooie opdracht en een nieuwe uitdaging! Een rondreis met de familie Lim en Morgan, de golden retriever, door Nederland, 12 dagen lang. Wel even een vreemd gevoel om met onbekenden samen te zijn van 's ochtends vroeg (aan het ontbijt) tot 's avonds na het diner. Zeker als het je klanten zijn, best intensief. 
De kennismaking met Amsterdam als haar voorbeeld van tolerantie, te midden van de Gay Pride, betekende een ware cultuurshock. Het gezelschap kwam, na de hustle en bustle van Amsterdam,  wat tot rust in het rustige oosten met de mooie tuinen van Appeltern, Het Loo, Ada Hofman en Mien Ruys.  Om daarna klaar te zijn voor Den Haag, Scheveningen, Delft en... Madurodam .
Kortom, twaalf dagen Nederland boden een ideaal alibi om culturen en hun eigenaardigheden eens goed van binnen- en buitenuit onder de loep te nemen...ook voor mij als gids: heerlijk!

PS: Morgan, de golden retriever heeft een facebook pagina: https://www.facebook.com/morgan.lim.page?fref=ts

 

Enthousiaste Brazilianen in Amsterdam

Saturday 2 August 2014 00:23

Dagje uit met moeder en dochter in Amsterdam. Over Braziliaans enthousiasme gesproken! Elisabeth uit Belo Horizonte geraakte niet uitgekeken op de grachtengordel met haar mooi bewaarde 17e eeuwse grachtenpanden, de gekste woonboten, de kalmte in de hofjes, de jonge families die hun peuters mee op restaurant nemen (in Brazilie blijven ze bij hun ' baba'...). Ook voor mij een genoegen dat deze schoonheid wordt begrepen door mijn gasten afkomstig uit exotische oorden.