Fietstocht 'Slag om Arnhem'

Een fietstocht is de ideale manier om de oorlogsmonumenten in Arnhem en Oosterbeek te bezoeken.

De tocht gaat langs Arnhem en Oosterbeek, in totaal ongeveer 20 km. 

In Arnhem bezoeken we de John Frost brug, het Airborne plein, de tijdens de slag verwoeste Eusebiuskerk, het stadhuis en Provinciehuis, het sint Elizabeth gasthuis (met een kijkje binnen het gebouw), de Zwarteweg, het sculptuur van Henri Moore en het informatiecentrum 'Slag om Arnhem' .

In Oosterbeek bezoeken we de begraafplaats van het Gemenebest, het Airborne Museum, het oude kerkje in de uiterwaarden. Deze kerk was één van de laatste steunpunten voor de soldaten zich terugtrokken over de Rijn. Ook hier doet de lieflijke ligging in niets denken aan de verschrikkingen die zich hier in de dagen van de Slag hebben afgespeeld. Vervolgens fietsen we naar de Westerbouwing waar u het verhaal hoort van de Poolse Parachutistenbrigade. Deze plek biedt tevens een prachtig uitzicht over de Betuwe, bij helder weer tot Nijmegen.

Deze fietstocht kan worden aangepast aan uw wensen en duurt tussen de vijf en acht uur.

Voor wie een fiets wil huren: tarief per persoon is € 8.5.
Een segway tour kan voor een groep van minimaal 9 peronen, tarief per segway is € 75 

Enkele reacties van klanten

M. Lurvink (Perimeterwandeling, juni 2013)

Wij hebben een zeer leuke middag gehad, onderhoudend en informatief maar vooral ook gezellig. Namens alle zwagers dank daarvoor. Voor mij heeft het daarnaast een extra dimensie gegeven aan de mooie en historierijke omgeving waarin wij wonen.

Rob van Roij en vrienden (september 2012)

Deskundige gids die met persoonlijke informatie een levendig beeld heeft gecreeerd van de slag om arnhem en de gevolgen voor oosterbeek en bevolking.