Fietstour Arnhem

Sonsbeek park en fietstour onder begeleiding van gids

FIETSTOURS, KEUZE UIT:

Rondje Arnhem (2 uur, 6 km)
Een tocht door de mooie volkswijken en de statige oude stadswijken, over een licht hellend parcours. In korte tijd wordt een tipje van de Arnhemse geschiedenis en het moderne Arnhem opgelicht. 
 
Van Arnhem tot Kasteel Doorwerth (4 uur, 25 km)
Voor wie geen grote hoogteverschillen wil overbruggen en optimaal genieten van het rivierenlandschap, is dit de aangewezen fietstocht. We volgen de noordkant van de mooie Rijn, nemen een drankje in het koetshuis van kasteel Doorwerth en rijden vervolgens via het sluis- en stuwcomplex van Driel naar de fietspont. Langs de zuidkant van de Rijn,  over de dijk en via Meinerswijk keren we terug naar Arnhem. 
 
Tocht doorheen de 3 landschapstypes van Arnhem (6 uur, 35 km). 
Door parken, waarden en wijken, met het veerpond en over de Rijnbrug.  Waaronder een kronkelende rivier met haar uitterwaarden het oude en nieuwe Arnhem doorkleeft. Een verfrissende blik op de groenste stad van Europa 2009! Goede basisconditie is nodig.

ENKELE REACTIES VAN MIJN GASTEN:

I. Pouli (15 september 2018)
Dag Lut, we hebben een zeer geslaagd weekend gehad, het weer werkte natuurlijk ook prima mee. Ook van de fietstocht samen met jou heeft iedereen genoten. Ze waren vol lof over je kennis en opgewektheid. Vooraf is de organisatie en bemiddeling goed geregeld, communicatie via mail en telefoon als zeer fijn ervaren. De wetenswaardigheden waren zeer verrassend. Ook de omgeving Arnhem was mooi groen, vooraf hadden we dit niet bedacht.
We hebben een zeer geslaagde fietstocht gemaakt onder begeleiding van Lut, zij is zeer opgewekt en enthousiast en weet heel veel te vertellen onderweg, interessant , we zijn een ervaring rijker en weten nu dat Arnhem meer is dan een gewone stad. Door alle gasten als zeer interessant ervaren. Eindcijfer een dikke tien.

Intermetzo Zonnehuizen, Driebergen (fietstour, 15 juli 2015)
Een erg leuke trip, leuke informatie, leuke manier van vertellen.  Wij kwamen met een speciale doelgroep en ook daar werd rekening mee gehouden.  Ook de jongeren waren enthousiast. Een zeer toegevoegde waarde aan ons kamp.
Wij vonden het een geslaagde ochtend!  Ook de jongeren hebben genoten.Er was één jongen bij, iets forser, blond haar en erg verlegen.  Hij durfde geen antwoord te geven op vragen en wees ieder contact met jou af (Dat ligt niet aan jou hoor, dat is passend bij zijn problematiek), hij fietste constant achter aan maar hij was achteraf reuze enthousiast! Hij vond de fietstocht met jou het leukste van het hele kamp.  Een groot compliment voor jou en je tour. Nogmaals, heel erg bedankt.

T. van de Voorde (fietstour mei 2014)
Het was erg gezellig, al was de fietstour voor enkelen wel wat zwaar. Maar ja, Arnhem heeft ook enkele hoogtes, dat zijn we niet gewend. Je deed het echt leuk en weet veel van het onderwerp af! Succes met je mooie bedrijf!

Philip Torkington (fietstour mei 2014)
Overall the tours were very enjoyable and we all enjoyed them Travelling by bike was very enjoyable! We could perhaps have done with more detail on the parachute drops and where the panzer divisions wre located. But we understand the distance is too far in order to reach those places (and our physical conditon is not that impressive...)