Nationaal park de Hoge Veluwe; Van Gogh in het Kröller-Müller museum - Jachthuis Sint Hubertus - witte fietsen - Museonder

Van Gogh en witte fietsen in het nationaal park de Hoge Veluwe

 

RONDLEIDING MODERNE KUNST EN VAN GOGH
 

"Ik droom het schilderij, daarna schilder ik de droom'
'Er is geen blauw zonder oranje, geen geel zonder groen'
 

Deze uitspraken illustreren Van Gogh. Hoe kon deze man zo fenomenaal schilderen? Hoe kwam hij tot zijn revolutionair kleurgebruik?  Waarom maakte hij gebruik van complementaire kleuren? Door wie werd hij geinspireerd en wat is zijn betekenis geweest voor de schilderkunst van de 20ste eeuw? Genietend van al zijn meesterwerken, ontdekken we het verhaal van een intrigerende persoonlijkheid en een fenomenaal schilder. Zonder twijfel is dit een van de mooiste privé collecties in Nederland! Helene Kroller Muller was de drijvende kracht achter deze verzameling. Wat heeft haar gedreven? Hoe kwam zij tot deze prachtige verzameling? Naast werken van Van Gogh verzamelde zij werken van onder andere Picasso, Mondriaan, Leger en Toorop. Wat was dan de rode draad in haar collectie? Dit wordt u allemaal duidelijk tijdens mijn rondleiding in het museum.   

Achter het museum ligt de beeldentuin, één van de grootste in Europa: met werken van o.a. Rodin, Moore en Hepworth, Rietveld. Mooi om te zien hoe de natuur een extra dimensie toevoegt aan je  belevenis! 

De locatie van het museum maakt een bezoek helemaal uniek: midden in het nationaal park De Hoge Veluwe met haar stuifduinen, heide en bossen. Dus als het enigzins kan, nemen we de 'witte' fietsen' en doorkruisen het park, van het Kroller Muller museum naar het Jachtslot, verder naar de stuifduinen en/of naar het Museonder. 

Meer info over het: