Operatie Market Garden - Slag om Arnhem

John Frost brug en oorlogskerkhof Gemenebest Arnhem Oosterbeek

SLAG OM ARNHEM TOURS
MET BUS, AUTO, FIETS OF TE VOET

De mooie omgeving van Arnhem en Oosterbeek vormde het decor van de slag bij Arnhem, één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis. Jaarlijks komen duizenden bezoekers uit de UK, VS, Australie en Nieuw-Zeeland Arnhem en Oosterbeek bezoeken. 

Waarom liep operatie Market Garden niet zoals gepland? Wat waren de gevolgen voor het verdere verloop van WO2? Voor de krijgsgevangenen en burgers? Onze tocht leidt tot een treurig maar boeiend verhaal: de duizenden krijgsgevangenen en gewonde soldaten en burgers, de verwoeste binnenstad van Arnhem, de evacuatie na de Slag om Arnhem, de hongerwinter '44-'45.

We starten de Battlefield tour in Arnhem of Oosterbeek en bezoeken de locaties die een cruciale rol hebben gespeeld: de John Frost brug, de Oosterbeekse perimeter, het Brits oorlogskerkhof, het Airborne museum (www.airbornemuseum.nl), het oude kerkje bij de uiterwaarden, het Elisabeth hospitaal en indien u wenst, de landingsterreinen in Wolfheze en Heelsum.

Ook een fietstocht langs grote én kleinere oorlogsmonumenten (the Warrior, 'vrouw in oorlogstijd', Elizabeth ziekenhuis, koepelgevangenis,...) is mogelijk. Evenals een steptocht langs de Freedom trail route.

Kortom, we maken voor u een voorstel op maat, passend bij het aantal deelnemers,de duur van de uitstap en het budget.

Voor meer info, klik hier.

Enkele reacties van klanten

Philip Matlary, Panzerbataljonen Norway (battlefield tour, november 2014)

Thank you for a nice tour yesterday, very informative and well explained!

Daniel Kasaka (slag om Arnhem tour, september 2012)

Zonder Lut hadden we niet de helft gezien en gehoord. Deze battlefield tour is boven verwachting meegevallen.

 

'Well-prepared, pleasant and flexible' ...Keep on doing what your're doing!