Rondleiding Nijmegen

Grote markt, de Waag, muZieum, Valkhof en de Waalkade in Nijmegen

Oudste stad van Nederland, meer dan 2000 jaar oud!

Nijmegen is een boeiende mix van oud en nieuw, van stedelijke trots, Gelderse veerkracht en Bourgondische gezelligheid.

Met een ervaren en enthousiaste  gids wordt een tipje van de Nijmeegse sluier wordt voor u opgelicht: Wat hebben Karl Marx en Philips met Nijmegen te maken? Wat doet Mariken van Nimegen op de Grote Markt? Waaraan dankt café De Blauwe Hand zijn naam? Van waar en van wie komt de kanonskogel in de Commanderie? Waar bevinden zich de 'dubbelkerken'?

Een rondleiding biedt een nieuw beeld op de stad. Nijmegen beter leren kennen betekent niet alleen een bezoek aan museum Het Valkhof of het muZIEum. Tijdens een stadswandeling vertelt de gids  over de historie, architectuur, oude en moderne projecten van de stad. Na afloop van een stadswandeling heb je een voldaan gevoel dat je Nijmegen een stukje beter 'begrijpt'!

Voor wie het culinaire aanbod van Nijmegen wil leren kennis, is een walking dinner aan te raden. Na elk gerecht beleven we een stukje stadswandeling. Een gevarieerd, interessant en 'lekkere' manier om de stad te verkennen!

Een stadswandeling of walking dinner kan gecombineerd worden met een bezoek aan het muZieum, het Valkhof met haar Romeinse collectie, het bevrijdingsmuseum in Groesbeek of het Afrika museum in Berg en Dal.

Enkele reacties van klanten

Gemeente Oss (mei 2013)

Erg leuk, veel informatie gekregen. Ook werd het op een enthousiaste manier en ook met humor verteld.

Wiene Howeler (juni 2012)

Ben zeer tevreden. Leuke verhalen, heel fijn dat we halverwege ergens wat konden drinken en dit gereserveerd was, goede klik tussen de groep en Lut.

Gemeente Overbetuwe (november 2012): walking dinner

De groep vond het erg geslaagd. De combinatie van eten en wandelen met informatieve weetjes is goed bevallen. De losse sfeer en zo nu en dan tijd voor een grapje beviel ook goed. De ontvangst in de restaurants was goed geregeld.